Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is

Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af?
Is overeind komen moeilijk of raakt uw evenwicht verstoord?

Iedere dag bent u afhankelijk van het functioneren van uw lichaam. Door ouderdom en ziekte is een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten worden dan moeilijker en de kans op vallen neemt toe.

 

Wat kan de geriatriefysiotherapeut voor u betekenen?

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen, zoals de gevolgen van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een heupfractuur. De geriatriefysiotherapeut zorgt voor een passend behandelprogramma met als doel het verbeteren van uw lichamelijk functioneren, afgestemd op uw mogelijkheden en toepasbaar binnen het dagelijks functioneren in uw eigen woonomgeving. 

Maak meteen een afspraak

 

Werkwijze van de geriatriefysiotherapeut

Bij uw eerste afspraak worden de klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken, waarna er in overleg met u een behandelplan wordt opgesteld. Dit programma kan bestaan uit kracht-, conditie- en balanstraining of het oefenen van moeilijke situaties en vaardigheden. Daarnaast geeft hij/zij ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en/of mantelzorgers.

 

Kwaliteit gegarandeerd

De geriatriefysiotherapeut staat in het Centraal KwaliteitsRegister (CKR) geregistreerd en heeft een post HBO- of Master opleiding gevolgd. Maaike van Zanten volgt momenteel de aanvullende opleiding, Master Fysiotherapie in de Geriatrie aan het Avans+ in Breda.

Maak meteen een afspraak

 

 

Kosten geriatrie fysiotherapie

Voor 2021 zijn contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Het maakt dus niet uit bij wie u verzekerd bent, wij helpen u verder. Of uw behandeling vergoed wordt is afhankelijk van hóe u verzekerd bent. Raadpleeg hiervoor uw verzekeringspolis.

Bent u niet verzekerd voor fysiotherapie en wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Bekijk dan nu onze prijslijst.

Bekijk de tarieven van Kinese Fysiotherapeuten 2021  

 

De Geriatriefysiotherapeut is:

 

Een afspraak maken 

Plan snel een afspraak bij één van onze locaties. Vul het afsprakenformulier in, stuur ons een bericht op WhatsApp of neem telefonisch of via e-mail contact met ons op.

Maak meteen een afspraak

 

 

6 praktijken: 25 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken