Sporten onder begeleiding in Bedum

Zoekt u een plek om onder begeleiding te sporten in omgeving Bedum, bijvoorbeeld voor extra motivatie of omdat u wilt afvallen, zwanger bent of bang bent om te vallen? Meldt u aan voor één van de bewegingsprogramma’s van Kinese Fysiotherapeuten en profiteer van alle gezondheidsvoordelen.

 

Wat is voldoende beweging?

Voldoende bewegen is gezond. Het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, verschillende soorten kanker, diabetes en depressie. Ook indirect door verlaging van uw bloeddruk, vetpercentage en eventueel overgewicht. Toch haalt slechts 45% de norm voor voldoende beweging van de Gezondheidsraad.

Hoeveel moeten we dan bewegen volgens de Gezondheidsraad? Ten eerste geldt: veel zitten wordt afgeraden. Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Vervolgens luidt de huidige norm:

  • 150 minuten per week matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over verschillende dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen

Kunt u hierbij wat hulp gebruiken? Sporten onder begeleiding in Bedum en omgeving doet u bij Kinese Fysiotherapeuten. Wij bieden verschillende beweegprogramma’s aan, dus er zit altijd iets tussen dat bij u past.

 

Beweegprogramma’s Kinese Fysiotherapeuten

Hoe zorgt u ervoor dat u deze norm haalt? Bijvoorbeeld door dit meer te integreren in uw dagelijks leven. Ga bijvoorbeeld vaker lopend of op de fiets naar uw werk! Daarnaast kunt u gebruik maken van onze beweegprogramma’s.

Onze beweegprogramma’s zorgen ervoor dat iedereen gezond kan bewegen. Ook wanneer u zwanger of op leeftijd bent, of overgewicht heeft. Voor iedereen is er een passend programma. Zo kunt u in een kleine groep, onder begeleiding sporten in Bedum en omgeving.

 

KineseFit

Ons basisprogramma is ‘KineseFit’. In een kleine groep sport u onder begeleiding van een fysiotherapeut. Samen stellen jullie doelen op om tijdens het programma aan te werken.

Lees meer over Kinese Fit  

 

Sportief afvallen

Heeft u overgewicht? Geef u dan op voor ons beweegprogramma ‘Sportief Afvallen’. Hierbij traint u in kleine groepen waardoor u goed begeleid kunt worden én is er aandacht voor een gezond eetpatroon.

Lees meer over Sportief Afvallen

 

Fit en Vitaal

Voor iemand die bang is om te vallen, of zelfs al eens gevallen is, kan beweging minder vanzelfsprekend zijn. En dat terwijl vrij bewegen juist zo prettig is en goed om gezond ouder te worden. Daarom ondersteunen wij u hierbij in het programma ‘Fit en Vitaal’.

Lees meer over Fit en Vitaal  

 

KineseZwangerFit

In ons beweegprogramma ‘KineseZwangerFit’ krijgt u voorlichting over zwangerschap en bevalling. Daarnaast leert u allerlei praktische oefeningen die u helpen fit de zwangerschap door te komen, maar ook optimaal fit te zijn ná de bevalling.

Lees meer over Kinese ZwangerFit   

 

Yoga

Via onze praktijk kunt u ook yogalessen volgen. Met deze manier van sporten onder begeleiding in omgeving Bedum leert u een balans te vinden tussen kracht en ontspanning.

Lees meer over Yoga  

 

Over Kinese Fysiotherapeuten

Kinese Fysiotherapeuten is een HKZ gecertificeerde fysiotherapie praktijk. Ons team heeft een gezamenlijk doel: De beste fysiotherapie en ondersteuning mogelijk bieden in omgeving Bedum. Hierbij staat gezond bewegen centraal, vandaar dat wij verschillende vormen van sporten onder begeleiding in omgeving Bedum aanbieden.

 

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze beweegprogramma’s en wilt u in de buurt van Bedum sporten onder begeleiding van een professionele fysiotherapeut? Neem contact op om u aan te melden of om vragen te stellen over de mogelijkheden. We staan u graag te woord.

Bel Kinese Fysiotherapeuten of Stuur een e-mail

 

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Farmsum | Hoogezand | Loppersum | Sappemeer | Scheemda | Slochteren | Ten Boer | Uithuizen | Winschoten | Zuidbroek

7 praktijken: 28 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken