Zoekt u een praktijk voor kinderfysiotherapie in omgeving Scheemda? Maak kennis met de kinderfysiotherapeuten van Kinese. Deze gespecialiseerde therapeuten behandelen uw kind op een manier die op hen aansluit. Of het nu om preventieve zorg, ontwikkelingsproblemen of acute klachten gaat.

Maak meteen een afspraak   

 

 

Waarom kinderfysiotherapie?

Fysiotherapie voor kinderen is anders dan reguliere fysiotherapie, omdat kinderen nog volop in ontwikkeling zijn. Onze kinderfysiotherapeuten volgden daarom, na hun bacheloropleiding fysiotherapie, een 3-jarige masteropleiding om hier alles over te leren. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in de omgang met kinderen en weten zij aansluiting te vinden bij verschillende leeftijden. Kies wanneer u op zoek bent naar kinderfysiotherapie in Scheemda en omgeving dus altijd voor een gespecialiseerde therapeut.

Veel voorkomende problemen

Fysiotherapie kan voor kinderen een uitkomst bieden bij veel uiteenlopende problemen. Om u een beeld te geven delen we de problemen die we in de kinderfysiotherapie in omgeving Scheemda het meest tegenkomen:

Voorkeurshouding bij baby’s

Wanneer een baby veel naar dezelfde richting kijkt, noemen we dit de voorkeurshouding. Hierdoor kan het hoofd afplatten. De kinderfysiotherapeut kan met oefeningen zorgen dat de voorkeurshouding verdwijnt en daarmee ook de afplatting afneemt.

Achterstand in vroege motorische ontwikkeling

Loopt uw kind achter in de vroege motorische ontwikkeling? Dan bieden wij ondersteuning. We bepalen het motorisch ontwikkelingsniveau, stellen een behandelplan op en oefenen op speelse wijze met rollen, zitten, kruipen en/of lopen.

Problemen fijne/grove motoriek

Merkt u dat uw kind achterloopt op andere kinderen wat motorische vaardigheden betreft, bijvoorbeeld tijdens het spelen of gymles? Ook dan doen wij graag een onderzoek naar het motorisch ontwikkelingsniveau van uw kind. In dit geval zal de behandeling zich richten op het oefenen met motorische vaardigheden, zoals knippen, een bal vangen, springen of hinkelen.

Overige problemen

Natuurlijk kunt u met veel meer andere problemen bij ons terecht, zoals:

 • Pijnklachten (van gewrichten, maar ook hoofd- en buikpijn)
 • SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten)
 • Pijnklachten (van gewrichten, maar ook hoofd- en buikpijn)
 • Een afwijkend looppatroon
 • (Sport)blessures
 • Ademhalingsproblematiek
 • Houdingsproblematiek
 • Zintuiglijke prikkelverwerking
 • Neurologische problematiek (bv. Cerebrale Parese, Spina Bifida, Developmental Coordination Disorder (DCD), spierziekte). /li>
 • Orthopedische problematiek (bv. na een breuk, scoliose, heupafwijking zoals dysplasie). Jeugdreuma
 • Verstandelijke- en/of lichamelijke beperking.

Staan de klachten of problemen waar uw kind last van heeft hier niet tussen? Geen probleem. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Bewegingsprogramma’s voor kinderen

Beweging is om verschillende redenen heel belangrijk voor kinderen. Het is niet alleen gezond voor het lichaam, het heeft ook een positief effect op de sociale en cognitieve ontwikkeling van uw kind. Helaas is voldoende beweging niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Daarom bieden wij verschillende beweegprogramma’s kinderfysiotherapie in omgeving Scheemda aan, waarin we deze kinderen ondersteunen.

 

Fitkids: voor kinderen met een beperking, aandoening of chronische ziekte

Voor kinderen met een beperking, langdurige aandoening of chronische ziekte is het soms lastig om met leeftijdsgenootjes mee te doen. Bijvoorbeeld als een kind astma, DCD of ASS heeft. Daarom hebben wij Fitkids opgericht, een sportprogramma waarbij kinderen in kleine groepjes samen sporten. Ieder kind krijgt hierbij de begeleiding die nodig is om voldoende en met plezier te kunnen bewegen.

Lees meer over Fit Kids   

 

 

Kids in Action: voor kinderen met overgewicht

Kinderen met overgewicht hebben extra baat bij voldoende beweging. Het helpt ze immers om op een gezond gewicht te komen. Toch is het voor hen niet altijd leuk, bijvoorbeeld wanneer ze niet goed meekomen met hun leeftijdsgenootjes. Voor deze kinderen zijn we het traject ‘Kids in Action’ gestart. In samenwerking met een huisarts, jeugdverpleegkundige, praktijkondersteuner GGZ en diëtist helpen we uw kind op een leuke manier weer op een gezond gewicht te komen.

Lees meer over Kids in Action   

 

 

 

Hoe verloopt de behandeling?

Wilt u uw kind aanmelden voor een behandeling kinderfysiotherapie in de buurt van Scheemda? Dan heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Dit kan wel de aanleiding zijn van een behandeling.

We beginnen de behandeling met een onderzoek. Door vragen te stellen en lichamelijk onderzoek te doen brengen we het probleem in kaart. Is er bijvoorbeeld een vertraagde of afwijkende ontwikkeling? Vervolgens stellen we een behandelplan op. Gedurende het behandeltraject blijft u als ouder of verzorger betrokken om op de hoogte te blijven en uw kind in het dagelijks leven te kunnen begeleiden.

Kinderen tot 2 jaar oud behandelen we in principe aan huis en kinderen ouder dan 2 jaar op onze praktijklocaties in Delfzijl en Appingedam. Onze kinderfysiotherapeuten zijn daarnaast ook op een aantal basisscholen in Noordoost Groningen te vinden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op

 

 

Wat kost kinderfysiotherapie

De eerste 18 behandelingen worden voor kinderen tot 18 jaar vergoed. Dit is afgesproken in de basisverzekering. Of u extra behandelingen (deels) zelf moet betalen, vindt u in de polis van uw zorgverzekeraar. Om ervoor te zorgen dat u nooit voor verrassingen komt te staan, zetten we de kosten van onze kinderfysiotherapie in Scheemda en omgeving voor u op een rij:

Bekijk de tarieven van Kinese Fysiotherapeuten 2021  

 

 

Over Kinese Fysiotherapeuten

Bij Kinese Fysiotherapeuten bent u verzekerd van de beste kinderfysiotherapie van omgeving Scheemda. Onze praktijk is HKZ gecertificeerd en bestaat uit een team van uitsluitend geregistreerde fysiotherapeuten. U kunt dus altijd rekenen op betrouwbare zorg van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Binnen dit team van geregistreerde therapeuten vindt u kinderfysiotherapeut Judith Gootjes en Mariëtte Schilte. Samen met u bieden ze uw kind graag een steuntje in de rug om (weer) gezond te kunnen bewegen.

Maak meteen een afspraak   

 

Neem contact op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze kinderfysiotherapie in Scheemda en omgeving? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag alles over de inhoud van onze behandelingen, maar ook over de praktische kant van fysiotherapie. Hopelijk tot gauw.

Neem contact op

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Farmsum | Hoogezand | Loppersum | Sappemeer | Scheemda | Slochteren | Ten Boer | Uithuizen | Winschoten | Zuidbroek

7 praktijken: 28 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken