Benieuwd naar de mogelijkheden van kinderfysiotherapie in Farmsum en omgeving? Bijvoorbeeld wanneer uw kind mogelijk wat achterloopt in de motorische ontwikkeling, acute klachten vertoond of u deze juist wilt voorkomen? Onze gespecialiseerde therapeuten helpen uw kind graag op een passende en leuke manier.

Maak meteen een afspraak   

 

Waarom kinderfysiotherapie?

Omdat kinderen nog volop in ontwikkeling zijn vraagt fysiotherapie om extra kennis en vaardigheden. Het is dus belangrijk om voor gespecialiseerde therapeuten te kiezen, wanneer u op zoek bent naar kinderfysiotherapie in Farmsum en omgeving. Onze therapeuten volgden, na hun bacheloropleiding fysiotherapie, een 3-jarige masteropleiding. Deze opleiding leerde hen deze kennis en vaardigheden en maakt hen in staat aan te sluiten op de belevingswereld van kinderen van verschillende leeftijden.

 

Veel voorkomende problemen

Fysiotherapie kan kinderen met uiteenlopende problematiek helpen. Denk bijvoorbeeld aan achterstand in motorische ontwikkeling, maar ook aan sportblessures en klachten die ontstaan door ziektes. We delen de problemen die we het meest tegenkomen bij kinderfysiotherapie in Farmsum en omgeving:

 

Voorkeurshouding bij baby’s

Sommige baby’s laten een duidelijke voorkeurshouding zien. Dat betekent dat ze voornamelijk naar één kant kijken. Hierdoor kan afplatting van het hoofdje ontstaan. Om dit te voorkomen of aan te passen kan een kinderfysiotherapeut bepaalde oefeningen voorstellen.

 

Achterstand in vroege motorische ontwikkeling

Had u verwacht dat uw kindje al zou zitten, kruipen of lopen? Dan kijken we graag met u mee of er sprake is van een achterstand in de vroege motorische ontwikkeling. Blijkt dit het geval, dan gaan we hier spelenderwijs mee aan de slag.

Problemen fijne/grove motoriek

Ook bij oudere kinderen kunnen motorische ontwikkelingen achterblijven. Denk bijvoorbeeld aan knippen, schrijven of hinkelen. Ook in dat geval kunnen we de motorische ontwikkeling onderzoeken en een steuntje in de rug bieden met leuke oefeningen.

Overige problemen

Bovengenoemde problemen zijn slechts een greep uit wat wij in onze praktijk tegenkomen. Andere voorbeelden zijn:

 • Pijnklachten (van gewrichten, maar ook hoofd- en buikpijn)
 • SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten)
 • Pijnklachten (van gewrichten, maar ook hoofd- en buikpijn)
 • Een afwijkend looppatroon
 • (Sport)blessures
 • Ademhalingsproblematiek
 • Houdingsproblematiek
 • Zintuiglijke prikkelverwerking
 • Neurologische problematiek (bv. Cerebrale Parese, Spina Bifida, Developmental Coordination Disorder (DCD), spierziekte). /li>
 • Orthopedische problematiek (bv. na een breuk, scoliose, heupafwijking zoals dysplasie). Jeugdreuma
 • Verstandelijke- en/of lichamelijke beperking.

Ook wanneer de klachten van uw kind hier niet tussen staan kijken we graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

 

Bewegingsprogramma’s voor kinderen

Beweging is om verschillende redenen heel belangrijk voor kinderen. Het is niet alleen gezond voor het lichaam, het heeft ook een positief effect op de sociale en cognitieve ontwikkeling van uw kind. Helaas is voldoende beweging niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Daarom bieden wij verschillende beweegprogramma’s kinderfysiotherapie in omgeving Farmsum aan, waarin we deze kinderen ondersteunen.

Fitkids: voor kinderen met een beperking, aandoening of chronische ziekte

Voor kinderen met een beperking, langdurige aandoening of chronische ziekte is het soms lastig om met leeftijdsgenootjes mee te doen. Bijvoorbeeld als een kind astma, DCD of ASS heeft. Daarom hebben wij Fitkids opgericht, een sportprogramma waarbij kinderen in kleine groepjes samen sporten. Ieder kind krijgt hierbij de begeleiding die nodig is om voldoende en met plezier te kunnen bewegen.

Lees meer over Fit Kids  

 

 

Kids in Action: voor kinderen met overgewicht

Kinderen met overgewicht hebben extra baat bij voldoende beweging. Het helpt ze immers om op een gezond gewicht te komen. Toch is het voor hen niet altijd leuk, bijvoorbeeld wanneer ze niet goed meekomen met hun leeftijdsgenootjes. Voor deze kinderen zijn we het traject ‘Kids in Action’ gestart. In samenwerking met een huisarts, jeugdverpleegkundige, praktijkondersteuner GGZ en diëtist helpen we uw kind op een leuke manier weer op een gezond gewicht te komen.

Lees meer over Kids in Action   

 

 

Hoe verloopt de behandeling?

Wilt u uw kind aanmelden voor een behandeling kinderfysiotherapie in de buurt van Farmsum? Dan heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Dit kan wel de aanleiding zijn van een behandeling.

We beginnen de behandeling met een onderzoek. Door vragen te stellen en lichamelijk onderzoek te doen brengen we het probleem in kaart. Is er bijvoorbeeld een vertraagde of afwijkende ontwikkeling? Vervolgens stellen we een behandelplan op. Gedurende het behandeltraject blijft u als ouder of verzorger betrokken om op de hoogte te blijven en uw kind in het dagelijks leven te kunnen begeleiden.

Kinderen tot 2 jaar oud behandelen we in principe aan huis en kinderen ouder dan 2 jaar op onze praktijklocaties in Delfzijl en Appingedam. Onze kinderfysiotherapeuten zijn daarnaast ook op een aantal basisscholen in Noordoost Groningen te vinden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op

 

 

Wat kost kinderfysiotherapie

De eerste 18 behandelingen worden voor kinderen tot 18 jaar vergoed. Dit is afgesproken in de basisverzekering. Of u extra behandelingen (deels) zelf moet betalen, vindt u in de polis van uw zorgverzekeraar. Om ervoor te zorgen dat u nooit voor verrassingen komt te staan, zetten we de kosten van onze kinderfysiotherapie in Farmsum en omgeving voor u op een rij:

Bekijk de tarieven van Kinese Fysiotherapeuten 2021  

 

 

Over Kinese Fysiotherapeuten

Bij Kinese Fysiotherapeuten bent u verzekerd van de beste kinderfysiotherapie van omgeving Farmsum. Onze praktijk is HKZ gecertificeerd en bestaat uit een team van uitsluitend geregistreerde fysiotherapeuten. U kunt dus altijd rekenen op betrouwbare zorg van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Binnen dit team van geregistreerde therapeuten vindt u kinderfysiotherapeuten Judith Gootjes en Mariëtte Schilte. Samen met u bieden ze uw kind graag een steuntje in de rug om (weer) gezond te kunnen bewegen.

Maak meteen een afspraak   

Neem contact op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze kinderfysiotherapie in Farmsum en omgeving? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag alles over de inhoud van onze behandelingen, maar ook over de praktische kant van fysiotherapie. Hopelijk tot gauw.

Neem contact op

 

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Farmsum | Hoogezand | Loppersum | Sappemeer | Scheemda | Slochteren | Ten Boer | Uithuizen | Winschoten | Zuidbroek

7 praktijken: 28 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken