Voor kinderfysiotherapie in Delfzijl bent u bij Kinese Fysiotherapeuten aan het juiste adres. Onze gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten helpen uw kind onder andere bij problemen in de motorische ontwikkeling, bij acute klachten of preventief met begeleid bewegen. Lees meer over onze praktijk, mogelijkheden en kosten of maak meteen een afspraak.

Maak meteen een afspraak   

 

 

Waarom kinderfysiotherapie?

Kinderen zijn nog volop in ontwikkeling. Daarom zijn extra kennis en vaardigheden nodig, ten opzichte van reguliere fysiotherapie. Onze kinderfysiotherapeuten deden die kennis en vaardigheden op tijdens een 3-jarige masteropleiding. Zij zijn hierdoor onder andere gespecialiseerd in hoe zij het beste bij de belevingswereld van kinderen van verschillende leeftijden aansluiten. Bent u op zoek naar kinderfysiotherapie in Delfzijl? Kies dan voor onze gespecialiseerde therapeuten.

 

 

Veel voorkomende problemen

Kinderfysiotherapie kan bij veel uiteenlopende problemen een uitkomst bieden. Niet alleen bij klachten die ontstaan door ongelukken, overbelasting of operaties. Ook bijvoorbeeld bij problemen in de ontwikkeling van uw kind. We zetten de meest voorkomende problemen die wij in Delfzijl met kinderfysiotherapie behandelen voor u op een rij:

Voorkeurshouding bij baby’s

Als een baby voornamelijk naar één richting kijkt, kan het hoofdje afplatten. Dit zijn de mogelijke gevolgen van wat een ‘voorkeurshouding’ genoemd wordt. Met behulp van bepaalde oefeningen kunnen onze kinderfysiotherapeuten de afplatting laten afnemen.

Achterstand in vroege motorische ontwikkeling

Heeft u het idee dat u kind achterloopt op leeftijdsgenoten wat de vroege motorische ontwikkeling betreft, zoals zitten, kruipen en lopen? Dan kunt u dit door een kinderfysiotherapeut laten vaststellen. Wanneer dit inderdaad het geval is stellen we een behandelplan op om de ontwikkeling al spelenderwijs te stimuleren.

Problemen fijne/grove motoriek

Loopt uw kind op iets latere leeftijd achter, bijvoorbeeld tijdens de gymles of spelen met andere kinderen? Ook dan kunnen we het motorisch ontwikkelingsniveau onderzoeken. Sommige kinderen hebben net even een duwtje in de rug nodig als het gaat om bijvoorbeeld leren vangen, springen, hinkelen of knippen. Onze kinderfysiotherapeuten ondersteunen u hier graag bij.

Overige problemen

Kinderfysiotherapie helpt bij nog veel meer verschillende situaties. We zetten nog een aantal voor u op een rij:

 • Pijnklachten (van gewrichten, maar ook hoofd- en buikpijn)
 • SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten)
 • Pijnklachten (van gewrichten, maar ook hoofd- en buikpijn)
 • Een afwijkend looppatroon
 • (Sport)blessures
 • Ademhalingsproblematiek
 • Houdingsproblematiek
 • Zintuiglijke prikkelverwerking
 • Neurologische problematiek (bv. Cerebrale Parese, Spina Bifida, Developmental Coordination Disorder (DCD), spierziekte). /li>
 • Orthopedische problematiek (bv. na een breuk, scoliose, heupafwijking zoals dysplasie). Jeugdreuma
 • Verstandelijke- en/of lichamelijke beperking.

Loopt uw kind ergens anders tegen aan? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen en te vragen naar de mogelijkheden.

 

 

Bewegingsprogramma’s voor kinderen

Beweging is om verschillende redenen heel belangrijk voor kinderen. Het is niet alleen gezond voor het lichaam, het heeft ook een positief effect op de sociale en cognitieve ontwikkeling van uw kind. Helaas is voldoende beweging niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Daarom bieden wij verschillende beweegprogramma’s kinderfysiotherapie in omgeving Delfzijl aan, waarin we deze kinderen ondersteunen.

 

Fitkids: voor kinderen met een beperking, aandoening of chronische ziekte

Voor kinderen met een beperking, langdurige aandoening of chronische ziekte is het soms lastig om met leeftijdsgenootjes mee te doen. Bijvoorbeeld als een kind astma, DCD of ASS heeft. Daarom hebben wij Fitkids opgericht, een sportprogramma waarbij kinderen in kleine groepjes samen sporten. Ieder kind krijgt hierbij de begeleiding die nodig is om voldoende en met plezier te kunnen bewegen.

Lees meer over Fit Kids  

 

 

Kids in Action: voor kinderen met overgewicht

Kinderen met overgewicht hebben extra baat bij voldoende beweging. Het helpt ze immers om op een gezond gewicht te komen. Toch is het voor hen niet altijd leuk, bijvoorbeeld wanneer ze niet goed meekomen met hun leeftijdsgenootjes. Voor deze kinderen zijn we het traject ‘Kids in Action’ gestart. In samenwerking met een huisarts, jeugdverpleegkundige, praktijkondersteuner GGZ en diëtist helpen we uw kind op een leuke manier weer op een gezond gewicht te komen.

Lees meer over Kids in Action   

 

 

Hoe verloopt de behandeling?

Wilt u uw kind aanmelden voor een behandeling kinderfysiotherapie in Delfzijl? Dan heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Dit kan wel de aanleiding zijn van een behandeling.

We beginnen de behandeling met een onderzoek. Door vragen te stellen en lichamelijk onderzoek te doen brengen we het probleem in kaart. Is er bijvoorbeeld een vertraagde of afwijkende ontwikkeling? Vervolgens stellen we een behandelplan op. Gedurende het behandeltraject blijft u als ouder of verzorger betrokken om op de hoogte te blijven en uw kind in het dagelijks leven te kunnen begeleiden.

Kinderen tot 2 jaar oud behandelen we in principe aan huis en kinderen ouder dan 2 jaar op onze praktijklocaties in Delfzijl en Appingedam. Onze kinderfysiotherapeuten zijn daarnaast ook op een aantal basisscholen in Noordoost Groningen te vinden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op

 

 

Wat kost kinderfysiotherapie

De eerste 18 behandelingen worden voor kinderen tot 18 jaar vergoed. Dit is afgesproken in de basisverzekering. Of u extra behandelingen (deels) zelf moet betalen, vindt u in de polis van uw zorgverzekeraar. Om ervoor te zorgen dat u nooit voor verrassingen komt te staan, de kosten voor kinderfysiotherapie in Delfzijl vindt u in onze prijslijst

Bekijk de tarieven van Kinese Fysiotherapeuten 2021  

 

 

Over Kinese Fysiotherapeuten

Bij Kinese Fysiotherapeuten bent u verzekerd van de beste kinderfysiotherapie in Delfzijl. Onze praktijk is HKZ gecertificeerd en bestaat uit een team van uitsluitend geregistreerde fysiotherapeuten. U kunt dus altijd rekenen op betrouwbare zorg van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Binnen dit team van geregistreerde therapeuten vindt u kinderfysiotherapeuten Judith Gootjes en Mariëtte Schilte. Samen met u bieden ze uw kind graag een steuntje in de rug om (weer) gezond te kunnen bewegen.

Maak meteen een afspraak

 

 

Neem contact op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze kinderfysiotherapie in Delfzijl? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag alles over de inhoud van onze behandelingen, maar ook over de praktische kant van fysiotherapie. Hopelijk tot gauw.

Neem contact op

 

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Farmsum | Hoogezand | Loppersum | Sappemeer | Scheemda | Slochteren | Ten Boer | Uithuizen | Winschoten | Zuidbroek

7 praktijken: 28 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken